28/1 Christchurch2

Nattens søvn var ikke så god idet gæsterne på vores dormroom havde forskellig opfattelse af hvornår der skulle soves. Derfor endte jeg med at stå op før kl. 7. Efter en ompakning af rygsækken checkede vi ud og fik lidt morgenmad inden vores biludlejer skulle hente os kl. 9. Men på aftalte tidspunkt var der dog ingen corolla til at hente os, men istedet en taxa? Dette skabte en del forvirring. Den ville vi i hvert fald ikke betale for, men det var der heldigvis sørget for fra udlejningsfirmæt Ace.
Efter en gennemgang af bilen var vi klar til at køre – vi trak lod om hvem der skulle være den første forsøgsperson på venstrekørsel – det blev Sascha. Turen ud af byen var lidt stressende, specielt i rundkørslerne og svingne. Til vores store overraskelse havde vi fået en automatgear model, så var der ikke også det problem at kæmpe med (gearstangen sad jo også i den forkerte side).
Turen gik nu mod Lake Tekapo som var en fantastisk smuk, næsten smagrad grøn sø i helt utrolig naturskønne omgivelser. Vi kørte op langs østsiden og fik taget en del billeder der. Solen skinnede periodevist på søen – det gav stor forskel på dens fremtræden.
Så kørte vi over på vestsiden og begav os på en 1.5 times lang gåtur til Mt. John. Turen gik gennem en smuk og anderledes skov op mod et loop-track rundt omkring et observatorium. Lige da vi nåede toppen, kom vi op i en vind af nærmest stormstyrke. Skyerne hang tungt over de nærliggende bjerge og det lignede noget som snart ville give vand. I vind og blæst fik vi taget de sidste dystre, men stemningsfulde billeder inden vi skyndte os ned igen. Undervejs begyndte det at dryppe kraftigere, men vi nåede lige akkurat tilbage til bilen, inden det stod i ét.
Turen gik så mod Mt. Cook. Inde på YHA hostellet, som iøvrigt havde alt udlejet, fik vi morgendagens vejrudsigt som lød på rigtig gedigent møgvejr. Derfor besluttede vi at skippe Mt. Cook og bevæge os i retning Queenstown. Vi fandt et backpackersted i Twizel, hvor vi fik et solidt aftensmåltid. Et par lokale ølmarker fik vi også smagt.

Alt i alt en rigtig delig dag som vi begge nød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.