29/1 Twizel

Vi vågnede ved 7 tiden. Rimelig flot vejr i Twizel og en masse blå himmel modsat igår. I det lokale supermarked fandt vi noget morgenmad og satte derefter kursen mod Arrowtown. På vores vej kom vi over Lindseys Pass – et utroligt spektakulært bjergpas med nogle lækre lysindfald pga. det omskiftelige vejr.  Videre på vej mod Arrowtown kunne vi i få øjeblikke skimte mount cook idet fjerne – dog næsten helt væk i skyer.
Lige inden middag var vi i Arrowtown – en meget hyggelig gammel by i bedste western stil – dette skyldtes, at det var en gammel guldgraverby, som var blevet renoveret og omdannet til touristattraktion, hvor bygningerne var omdannet til butikker.
I udkanten var en gammel kinesisk bydel, som i sin tid husede nogle af de udstødte kinesiske guldgravere – et ret interessant stykke historie. Mens vi var i Arrowtown begyndte skyerne at trække sammen, hvilket var meget belejligende med at vi alligevel havde fået set det meste af byen.
Lige inden Queenstown gjorde vi stop ved en bro med bungyjumpere. En flot gammel bro hævet ca. 45 meter over en lysegrøn flod. Da vi kom, stod der en masse tilskuere, men der var ingen som ønskede at hoppe. Et ældre ægtepar pressede os næsten til at hoppe, for at der skulle ske noget. Endelig sprang en frisk ældre herre til, men efter 5 gange ude på platformen måtte han sande at det var for stor en mundfuld for ham. Lidt senere så vi dog en enkelt pige springe.
I Queenstown checkede vi ind på Discovery Lodge efter at have ledt efter en parkeringsplads i over 1/2 time. Jeg tog en gåtur rundt i byen – virkelig en ekstrem dyr by, som hovedsageligt henvendte sig til rige adventurefreaks. Byen havde dog en utrolig idyllisk strandprommenade med udsigt til de omkring liggende bjerge. Tilbage på hostellet opdagede vi, at vi delte dormroom med et par danske piger – iøvrigt ikke første gang jeg har snakket med danskere hernede – dette var nærmere 5 gang på ganske få dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.