1/2 Doubtfull Sound

Jeg var tidligt oppe kl. 6.20 for at komme med min coach bus til Manapouri, hvorfra Doubtfull Sound turen startede. Sascha og Sarah stod op efter at jeg havde været i bad for at tage bilen op til Milford Sound.
I Manapouri fik jeg boardingpass og afhentede min smurte madpakke til turen. Vejret viste sig desværre lidt fra den skumle side – småregn og dis. Første sejltur gik over en sø (Lake Manapouri), som var omgivet af høje bjerge – det føltes nærmest som at sejle i en fjord. De fleste bjergtoppe var omgivet af tunge og lavtliggende skyer, så det gav en meget mystisk og lidt dyster stemning.
På den anden side af søen lå New Zealands største vandkraftværk. En bustur 2 km i tuneller ned i bjerget, bragte os ned i turbinehallen – et imponerende syn af 7 turbiner som tilsammen genererede over 700 MW alene ved søens kraft! Herefter gik busturen gennem nogle fantastiske bjerge ned til udløbet fra kraftværket 10 km væk. På vejen gjorde vi fotostop ved en del vandfald. Efter en god times kørsel kunne vi boarde vores cruisebåd.
En 3 timers tur i tvivlsomt vejr – men alligevel var omgivelserne fantastiske. På båden mødte jeg igen den danske familie fra holstebro. Ude på dækket var det ret utiltalende vejr, hvis vinden og regnen stod i den forkerte retning.
Alt i alt en rigtig hyggelig tur til trods for vejret. Jeg fik snakket en del med et ægtepar fra Whales. kl. 17.15 var jeg tilbage i Te Anau, men der var ingen bil til at hente mig! Heldigvis dukkede de to op ved 18 tiden.
Deres tur havde også været regnfuld, men stedet havde stadig gjort indtryk på dem. Vi besluttede os for at køre til Wanaka ad den korte vej, men også den vej som tog længst tid, viste det sig. Det skyldtes vist mest mængden af hårnålesving! Heldigvis havde vi booket vores hostel i forvejen, for vi var først fremme ved 21.30 tiden! De havde været så flinke at lægge nøgler frem og rede op til sascha og Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.