5/2 Franz Joseph2

Endnu en morgen hvor vi stod tidligt op. Kl 7.30 var vi nede hos selskabet som arrangerede vores gletchertur. Det viste sig forholdsvist besværligt at få udleveret alt udstyr til vores 20 mand store gruppe. Alle skulle have rette størelse støvler, spikes, hat, regntøj og handsker. Men efter en times tid var der styr på gruppen. I bus blev vi fragtet op til parkeringspladsen foran gletcheren.
Det første glimt af gletcheren gav et helt forkert indtryk af størrelsesforholdene. De fleste skød afstanden til at være under 1 km, selvom der rent faktisk var over 2.5! Dette skyldes det faktum, at den bare er gigantisk stor.
Da vi efter 45 minutter nåede kantan af gletcheren, tog vi vores spikes på og begav os op på isen. Turen gik langsom og der var mange pauser, fordi guiden under turen vedligeholdt stien med sin isøkse. Så der var masser af fotomuligheder i det perfekte vejr. Flere steder krøb vi igennem helt smalle isspalter og huller, som gjorde at isen fik den mest utrolige tyrkise farve. Omkring kl. 14 var vi nede igen.
Efter en kop kaffe kørte vi ud til en lagune 15 minutter nord for Franz Joseph. En helt enestående idyllisk og fredelig lagune med udsigt til toppen af mt. cook. En lokal anbefalede at tage et 1.5 timers trek op til et viewpoint hvorfra man  skulle kunne se gletcherne, Mt Cook og op langs vestkysten. Det var hele gåturen værd.
Da vi var tilbage i Franz Joseph indlogerede vi os for endnu en nat på Charteau Frantz hostellet. Der mødte vi 4 isrælere som vi fik en øl sammen med. Ved 22.30 tiden fandt vi en mørk sti lidt uden for byen hvor vi så glowworms i massevis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.