8/2 Arthurs Pass2

Endnu en tidlig morgen, men lidt underligt at skulle afsted på egen hånd for første gang. Dagen i forvejen havde jeg hentet lidt info om Avalance Peak turen nede på DOC centret.
I køkkenet faldt jeg i snak med Jörn fra Tyskland, som også skulle på samme tur. Så det var meget nærliggende at følges op. Ved 8 tiden skrev vi os ind på DOC centret, så der ville blive sendt hjælp efter os, hvis vi ikke returnerede.
Turen op var ekstrem stejl!! Meget mere end Mt. Roy – flere steder var det ligefrem nødvendigt at klatre. Undervejs blev Mt. Rollerston (2600m) gradvist mere synligt. Efter 3 timers ekstremt hård klatring og 2 liter vand senere var vi på toppen – et imponerende syn!! På toppen spiste vi den medbragte frokost, mens vi forsøgte at holde kea’erne (frække papagøjelignende fugle) fra vores tasker og mad. De var ekstremt pågående.
Mens vi var på toppen faldt vi i snak med en englænder som vi fulgtes ned på nedturen. Efter 5 timer og 3 kvarter var vi nede igen. Jeg overvejede om jeg skulle blive i Arthurs Pass endnu en dag, fordi jeg var ret træt efter turen, som vi gjorde en time hurtigere end ratet.
Da Jorn havde samme planer som jeg, tilbød jeg at vi kunne dele om benzinen til Kaikoura. Så vi kørte dertil og fandt efter lidt besvær Top Lodge – et yderst tiltalende backpacker sted. Da vi begge var godt sultne sluttede vi dagen med en gigantisk burger og en øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.