9/2 Kaikoura

Vi stod tidligt op for at arrangere dagen. Ved 8.30 tiden, da infocentret åbnede, fik jeg booket min whalewatch tur til kl 13.15. og Jörn var heldig at komme på en kajak/delfin spottertur fra morgenen af.
Så formiddagen brugte jeg på at telefonere hjem til Danmark og få set lidt af byen og strandpromenaden. Det meste af formiddagen lå kysten indhyldet i et tyndt lag dis som så utroligt stemningsfuldt ud op mod det tyrkise vand. 11.30 var Jörn tilbage og vi fik en kop kaffe inden jeg skulle på min tur. Lige før afgang fik jeg en panini i afgangsterminalen, mens jeg snakkede med et par piger fra Salling.
Turen de 8 km ud fra kysten var noget urolig, men det hjalp når båden stoppede ud for dagens første kaskelothval. Et imponerende stykke kød – nok omkring 25 meter lang! Vi kredsede omkring den et kvarters tid inden den besluttede sig for at dykke ned igen og lave sit velkendte slag med halen – ganske imponerende at se på så klods hold. Jeg fik sågar et par filmklip af seancen.
I ca. 1 time jagtede vi endnu en hval med sonar og mikrofoner – sjovt at høre deres lyde i hovedtelefonerne. Den anden hval som kom op til overfladen i ca. 10 minutter, var lige så imponerende. Konstant under hele turen kunne vi se tunge skyer hænge inde over Kaikoura – de viste sig at være yderst vandholdige under vores indsejling.
På havnen mødte jeg igen Jörn, som jeg havde lovet at give et lift med til Picton. Der blev vi indlogeret og fik et backpacker måltid bestående af en stor portion lasagne med salat til for kun 10$ (40kr)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *