10/2 Farewell Spit.

Tidligt afsted fra morgenen af – vejret så forholdsvist kedeligt ud, så vi besluttede os for ikke at tage et trek rundt omkring Nelson, men istedet fortsætte længere nordvest mod Collingwood hvor vejret vistnok skulle være godt nok.
I Nelson gjorde vi holdt hos et ret stort infocenter for at lægge planer for den nordlige del af sydøen. Til trods for at vi mistede vores plads i køen 2 gange fik vi endelig betjening og blev så enige om at tage en tur til den nordligste del af Abel Tasman dagen efter. Vi fik vi en kop kaffe og et gigantist stykke superlækkert kage nede i bymidten (de har bare nogle rigtigt gode konditorerer i New Zealand).
På vej mod Farewell Spit, nord for Collingwood kom vi igennem Takaka, hvor vi indlogerede os på Barefoot Backpacker. Egentligt et hyggeligt sted, som var drevet af en meget hyggelig alkoholikertype (Far: Stedet mindede meget om tony-hotel hotellet).
Anyway mødte vi et par hollændere (Hermann og Maria) som gerne ville med op på Farewell Spit. Turen deroppe var rigtig hyggelig og gik gennem et utroligt varieret landskab – marker, klitter, bakketoppe, fine sandstrande og udsigten til den nordlige sandspids, som mest af alt lignede Skagen til forveksling.
Hjemturen blev ret hård, eftersom det var blevet mørkt og vejene bestemt ikke mindre snøde. Rundt omkring på vejen sad hobevis af kaniner og fugle som nød den varme asfalt. Ved 22.30 tiden var vi tilbage og fandt med en del besvær en åben bar som lavede os en pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *