16/2 Turen til national Park

Vi var tidligt oppe for at handle lidt ind og sætte kursen mod Wanganui city – der fik vi vejrudsigten for de næste dage, samt et kort over Mt. Egmont/Taranaki.
Da vi havde det meste af dagen til vores rådighed, fordi vi alligevel ikke ville kunne nå at starte et trek når vi kom frem, så valgte vi at tage den smukke scenic route op langs Wanganui river. Landskab omkring os var utroligt flot med den enorme brune flod i bunden af dalen, som konstant kom til syne i hvert hårnålesving. En stor del af vejen var desværre grusvej, så det var svært at køre over 40 km/t på de ekstremt snøde veje. Hele tiden var jeg hindret af den utroligt lave frigang på bilen, som gjorde at jeg konstant var nød til at køre i det løseste grus, for at udstødningen ikke skulle skrabe på.
Et sted på vej nedad havde jeg svært ved at bremse bilen ned og den begyndte at skride! SHIT! Heldigvis havde øvelserne fra glatbanen sat sig fast, så efter 7-8 kraftige side-til-side korrektioner var jeg i hold – utroligt skræmmende oplevelse, taget i betragtning at jeg kun kørte 40 km/t. Jeg var ude i græsrabatten adskillige gange – og foruroligende tæt på afgrunden.
Efter 5 minutters pause til at sunde mig, checkede jeg bilen for skader fortsatte derefter – Jeg var så heldig at kun en enkelt hjulkapsel var smadret. Næsten for enden af den lange vej (1.5 times grusvejs kørsel) fik vi en kop kaffe i en mikroskopisk lille cafe in the middle of nowhere. Vi besluttede at gemme Mt. Egmont turen, da jeg ikke var frisk til at køre yderligere 200km fra kl. 16!
Så vi valgte at køre op til National Park og indlogere os på Skihaus – billigste ophold indtil nu – kun 15$(=60 kr). Så imorgen regner vi med at tage Tongariro Crossing trekket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.