18/2 Mt. Taranaki / Egmont.

Vi var oppe kl. 7.30 for at begive os mod Mt. Egmont. Desværre havde Jörn fået sin lommekniv væk, så der gik lidt tid med at finde den. Ved 13 tiden var vi ved foden af Mt. Egmont ved Dawson Falls parkeringspladsen.
Vi tog nogle mindre ture omkring bjerget – vejret omkring toppen var utroligt omskifteligt. Inden for 10 minutter kunne bjerget forsvinde og dukke op igen på en skyfri himmel. En af grundene til at netop dette bjerg har krævet flest dødsofre i New Zealand.
Første tur var 45 minutter på Kapuki Loop Track ned til et 18 meter højt vandfald. Skoven ned til faldet var meget speciel – man kunne se hundredevis af gamle trær med ekstreme mængder af mos på toppen – ikke lige det sted man forventer at mos gror.
Vi tog et 1.5 timers track op til Hasties Hills hvor der var et ikke særligt imponerende udsigtspunkt. Vi sluttede med en tur på Wilkies Pool Track, hvor vi kom forbi nogle meget specielle vandløb formet i sten efter mange års vandløb – bløde og runder former overalt.
Istedet for at overnatte i Stratford, valgte vi at følge et kiwi-råd og tage op til New Plymouth. Vi fandt efter lidt søgen et lodge hvor vi havde den luksus at få et twinroom – så jeg fik alt elektronik fuldt opladet.
Godt sultne gik vi på jagt i den ellers meget hyggelige by efter noget spiseligt. Valget faldt på en billig kinarestaurant med en spis-alt-hvad-du-kan for 10NZ$ buffet. Stedet var virkelig underligt. Meget stilforvirret, alt for meget personale som ikke vidste hvad de skulle foretage sig. Maden var intet mindre end ualmindeligt kedelig, sikkert hældt ud af nogle dåser fra supermarkedet og derefter stået og simret hele dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.