21/2 Taupo 2

Om morgenen tog sascha til Wai-o-tapu, Jorn blev på hostellet for at planlægge resten af hans fijitur. Jeg valgte at gå en tur rundt i byen.
Ved icentret kom en dame og spurgte om hun måtte bruge et par minutter af min tid – spørgeskemæt viste sig dog yderst omfattende, så det tog 20 istedet. Men en tur rundt langs kystlinien, forbi en hyggelig lille mauri village og rundt langs et termisk aktivt område, blev det da til.
Ved 12 tiden mødtes Jorn og jeg for at køre ud til Agrodome ca. 15 km uden for byen. Her ville jeg prøve at Zorbe (Til dem som ikke ved hvad det er, så kan det nærmeste beskrives som at man stopper en mand ind i en kæmpe gummibold, hælder 30 liter vand ind i den, og så triller man den ned af en stor bakkeskråning.) Det var en ekstrom sjov tur – naæde dog kun at tage 6 skridt før jeg snublede og derefter blev slynget rundt som i en kæmpe vaskemaskine  resten af turen ned.
Om eftermiddagen kørte Sascha og jeg ud og kiggede på bluelake, green lake og lake tarewera.
Om aftenen blev Jorn og jeg hentet og kørt ud til en mauri village. Her så vi en af de kendte ceremonier med modtagelse af deres høvding fra kano. Et utroligt flot synkronshow. Efterfølgende bliv vi indviet i en række lokale stammedanse, heriblandt Haka ( meget voldsom krigsdans med nogle imponerende ansigtsudtryk, for at skræmme fjenden). Slutteligt fik vi Hangi (Mad lavet under jorden med adskillige timers tilberedning). Menuen var kylling , lam, kartofler og søde kartofler… utroligt lækkert!
Lige inden busturen hjem fik vi en botanisk rundvisning med lommelygter – hjemme kl 22.30. Alt i alt en rigtig hyggelig aften – måske lidt plastic-turist-agtigt, men utroligt lærerigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.