10/3 Landsbytrek

Sascha var tidligt oppe for at købe en Sharong til når hun skulle bade
oppe i landsbyerne. Morten og jeg tog den mere med ro. Blev dog lysvågen jeg tog brusebad! vandet var ekstremt koldt idet deres solfanger ikke har nogen tank, så vandet om natten når hurtigt udendørstemperatur på 13 grader! Ved 9 tiden var vi ved infocentret og fik udleveret vand og sticky rice.
Vi begav os afsted igennem små meget afskårede landsbyer – det var
tydeligt at de sjældent fik gæster. Børnene var utroligt nysgerrige og råbte alle Sabejdii. Ikke alle var lige glade for vores kamerær, mens andre var – det var lidt svært at finde system i.
Men en meget speciel oplevelse var det at gå rundt blandt svin, høns, børn – hvor alles opmærksomhed var rettet mod os fordi vi var et sjældent syn.
Middagspausen holdt vi i en lille åben ristørre hytte med udsigt ud over
bjerge i det fjerne, rismarkerne og en flok vandbøfler. Stedet var utrolig idyllisk, så vi blev liggende tre kvarter efter middagsmåltidet og bare nød udsigten. Maden var imponerende god – sikkert fordi den under turen havde været opbevaret i bananblade istedet for plastic. Sticky rice med krydret kylling – indtaget med fingrene. Nu gik ellers voldsomt opad i godt 3 timer i stegende hede. Sascha fik det dårligt pga varmen, men vi naæde frem til den utroligt afsides landsby. I byen fornemmede man at aka-stammen sjældent så turister – blev igen budt velkommen af en flok nysgerrige børn.
Jeg satte mig på verandæn og begyndte at snitte min vandrestav(sukkerror) ud til den store flok børn, som havde samlet sig omkring mig. De var utroligt taknemmelige for min lille gave og beundrede med store øjne min lommekniv.
I vores simple guesthouse lavede vores guide mad til os. Efterhånden som
aftenen skred frem, kom der flere og flere lokale  indenfor. Pludseligt stillede en flok af landsbyens kvinder op for at give os gæster massage – rigtig god oplevelse oven på en lang dags gåtur. Hele guesthouset var kun oplyst af et stearinlys (idet de ingen strøm havde), hvilket gav en sjov stemning når man kun kunne høre massagekvindernes stemmer og se deres skygger på væggen.
Senere på aftenen blev stemningen mere opløftet da en flaske laolao (lokal risvin) blev budt rundt. Vi valgte at købe nogle øl og dele dem med de lokale – det faldt bestemt i god jord. Det meste af aftenen kommunikerede vi med sange – skiftevis danske, canadiske og laos sange.
En utrolig fed aften man aldrig ville opleve uden guide. En stor del af det vi betalte til turen gik til stammen (250kr pr. mand)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *