16/3 Luang Prabang

Rent actionmæssigt kunne man ikke rigtigt forsvarre at hænge ud i Muang Ngoi mere, eftersom der ikke var så meget nyt at foretage sig der. Vi tog der derfor flodbåden tilbage kl 9.30 til Nong Kiaw for at fange den næste flodbåd kl. 11 til Luang prabang. Vi var heldige at få de sidste pladser og båden ventede mens vi fik billet. Båden kostede godt nok 3 gange så meget som bussen, men den var også mindst 3 gange så komfortabel som de hullede veje.
På den 6 timers lange flodtur (hvor vi også en enkelt gang måtte af og gå pga det lave vand), fik jeg nogle ideer til stikord jeg vil bruge i min dagbog for fremtiden. Asien har virkelig givet mig problemer med en kronologisk beretning, eftersom tid her i området fungerer helt anderledes. Man kan vitterligt komme igennem en dag, hvor der efter danske forhold ikke er sket noget som helst, men man sidder stadig bagefter med en række sanseindtryk og tænker man ikke havde, da man stod op. Så hold øje med slutningen af dagbogen for fremtiden.
Anyway var vi i Luang Prabang ved 17.30 tiden. Vi checkede aftenmarkedet i hovedgaden – det lignede meget at de allesammen havde samme grosist, eftersom man ikke skulle gå mere end 20m før der var gengangere i varerne.
EMNE: Fødder! Jeg savner et par helt igennem rene fødder. Nogle som ikke er hærgede af myggestik, skrabet og kradset af grene og krat, solskoldet efter formen på mine sandaler. Nogle som bare er almindeligt rene – ikke ultrarene, men bare ikke beskidte. Det findes ikke i Laos! Støvet og skidtet fra gaderne er fint som cementpulver – komplet magnetisk og stærkt dragende på mine stakkels fødder. På magisk vis genforener det næsten hånende med mine fødder i det millisekund jeg træder ud af bruseren.
Jeg savner et varmt fodbad henslængt foran  TV’et (som jeg iøvrigt ikke har set siden jeg tog fra danmark). At træde ud på et blødt rent gulvtæppe ville være som at træde ud på skyerne i himlen – det ser jeg frem til.
Sjovt at man først værdsætter ting, når man virkelig har prøvet at mangle dem. Min første lille gratis nydelse når jeg kommer til danmark, bliver at gå barfodet rundt indenfor. Gå en tur udendørs i sandaler og komme tilbage og nyde de rene fødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *