18/3 Luang Prabang 3

En fredelig dag uden de helt store planer. Mortenvar noget sløjefter gårsdagens madforgiftning, så han var blot med os oppe i byen for at få en lille bid morgenmad. Sascha og jeg fik arrangeret en tuktuk ud til nogle efter sigende smukke vandfald 35 km uden for byen.
11.45 blev vi så sat af og jeg forstod vi skulle hjem igen 13.45. Vandfaldene var virkelig en oase med blåt vand og masser af helt grøn vegetation omkring, som virkelig stod i skarp kontrast til restenaf det tørre Laos.
Traditionen tro løb vi på Sascha fra belgien med sit kamera. Jeg var punktilig tilbage ved tuktuk’en til tiden, mender var ingen spor af de andre. Efter 3 kvarter konkluderede jeg at de nok var kørt uden mig. Jeg arrangerede med enandentuktuk at køre med ham – vi kom dog først derfra ved 16 tiden. Tilbage om aftenen konstaterede jeg at de andre var kørt 1/2 time senere, da de ikke kunne forstå hvor jeg var. Til gengæld sad jeg for første gang foran i en tuktuk og fik snakket vældigt med chaufføren.
Om aftenen fik jeg en ordentlig bøf – de er sværre at opdrive hernede. Men eftersomLuang Prabang er enaf de største byer i laos, er det muligt at finde vestligt mad, hvis man leder lidt.
Dagens Emne: Sanitetstroværdighed. Stol aldrig på et toilet, enbruser, en håndvask i Laos. Uanset hvor finede bliver omtalt eller hvor gode de ser ud, så er det altid en illution. Nar man bliver lovet varmt vand, betyder det næsten helt sikert at manteoretisk kan hive den første halve liter vand ud i lunken form. Resten er med garanti 10 grader jordkølet vand.
Ordet toilet er ofte ret overdrevet og dækker ofte kun over det man i Danmark ville kalde et hul i jorden. Men een ting er der garanti for – alt sanitet er kastet tilfældigt ind i et 2 kvm rum på den mest uhensigtsmæssige måde. Eftersom bruseforhænget ikke er opfundetm er der garanteret vand på gulvet og wc-brættet. Van der måske så meget sagt, det er nærmest mudder eftersom folk går ind med sko på. At holde det tørt ville være en umulig opgave, eftersom håndvaskens afløb altid er et rør som ender nede mellem ens tær. Om man glemmer detnotorisk hver gang, så man ender med våde tær (Specielt nar man nu lige har indtaget en akrobatisk stilling på toilettet for at undgå de 3cm dybe pytter!
Jeg vil nyde et dansk toilet og bad når jeg kommer hjem. Vil nyde at kune sidde helt roligt og læse en bog uden konstant at skulle agere levende fugleskræmsel for at undgå de hundredevis af myg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *