20/3 Vang Vieng

Var oppe 7.45 for at blive klar til vores bus-pickup fra Som Jith guesthouset. Billetterne var købt dagenforinden, så vi checkede ud 8.30 og betalte 5$/pers/nat. Lidt i 9 blev vi hentet af en minibus. Den var ret korfortabel.
Desværre viste det sig at de var komme til at sælge for mange billetter, så efter et kvarter blev vi flyttet over i nogle andre minibusser. Her skal det nævnes at i Laos inddrager man billetterne, når man stiger på bussen – det giver altid en vis nervøsitet når man skal skifte bus. Ved tvivlsspørgsmal vil det være en umulighed at bevise at man oprindeligt har købt billet!
Heldigvis kunne de huske vore kønne ansigter og vi tog den god 6 timers lange tur mod Vang Vieng. Utrolig komfortabel bus og vej. De 1.5$ ekstra vi betalte for ikke at komme med en alm. offentlig bus var rigtigt godt givet ud.
For første gang i laos mærkede jeg duften af regn – ikke som i danmark, man mange gange stærkere. Det småregnede og rundt langs vejkanten løb små nøgne børn og nød det udendørs bad. På vores guesthouse trak det pludseligt op til uvejr. Vindstød af stormstyrke væltede flere skilte omkuld og himlen var helt sort. Efter en times tid og rigtigt meget regn var luften klar og temperaturen faldet til omkring 20 grader.
Emne: Mad. Det er altid en fantastisk oplevelse at smage laotisk mad – den er med sikkerhed aldrig kedelig. Jeg tror ikke de kender til fersk mad – altid anvender de et væld af krydderier som nærmest eksploderer i munden og virkelig sætter smagssansen på prøve.
De har en evne til at ramme det punkt, så maden ikke bliver stærkere end at man stadigt kan smage den. Det selvfølgelig  forudsat, at man ikke selv pøser noget af det som ofte står i flasker og bøtter på bordet, på! Det var man meget tilbøjelig til i starten, indtil man lærte hvor let en knivspids krydderri totalt kan spolere en ret.
Jeg vil savne det farverige udvalg af kryderier når jeg kommer hjem – på den anden side har ens mave nok godt en en pause med Tabasco, chili og andet godt. Det eneste som kunne forbedre laotisk mad ville være hvis de undlod fiskeben, kyllingeben, hønsefødder og andre fremmedlegemer i deres supper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *