28/3 Phnom Phen

Oppe ved 7.30 tiden. Adam og jeg mødtes til frokost på vores guesthouse. Vi vendte og drejede mulighederne for de næste par dages færd. Zack havde allerede købt billet til Phnom Phen. Efter lidt debat frem og tilbage valgte vi at gøre det samme. Pickup fra guesthouset kl 11.30, men de kom et kvarter for tidligt! Det havde man aldrig nogensinde ventet, så vi fik pakket i en fart da han brugte hornet!
På busstationen viste det sig at Zack skulle med en anden bus end Adam og jeg. I hast og jag fik vi hans telefonnummer, så vi kunne fange ham senere. Turen blev en del forlænget, da bussen pludselig gik i stå midt på vejen – han naæde ikke engang at trække ind til siden. Det viste sig efter godt 3 kvarter og en godt moget chauffør, at en fjeder lige skulle løsnes lidt under bunden af bussen.
Vi var i Phnom Phen ved 19 tiden. En hel hær af tuktuk-drivere stod klar til at køre os til diverse guesthouses de havde billeder af. Efter indlogering på Her Royal Palace Guesthouse og lidt aftensmad, tog vi en tuktuk sightseeing rundt i byen. Uden for touristområderne var der meget beskidt og dyngevis af affald lå langs vejkanten.
Vi besluttede at tage et par øl inden vi gik i seng. Lige ud for vores guesthouse sad 4 lokal. Da vi snakkede om øl, lovede den ene at han gerne ville tage scooteren op til et lokalt marked og hente dem til os.
De 2 var tuktuk-drivere, 1 securityguard på arbejde og en hotelansat. Han var fantastisk god til engelsk, så vi snakkede et par timer og blev endda budt på lokal mad de lige havde hentet på markedet. En rigtig hyggelig episode, hvor vi blev en hel del klogere på deres kultur. Gik til køjs 00.45 i mit Aircon-værelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *