4/4-6/4 Kathmandu

En stor febertåge – havde det ekstremt dårligt, specielt de første par dage. Kraftig diare, hovedpine, ondt i alle led, svimmel og ved siden af mig selv. Jeg var ikke meget uden for hotelværelset, kun for at spise ganske lidt og proviantere vand.
Fany var min livline og gav mig hans nummer som jeg kunne ringe på, hvis jeg fik brug for hjælp eller læge. Han gav mig endda antidehydreringspulver og var i det hele taget utrolig hjælpsom og omsorgsfuld. Jeg valgte at skrive en åben kontrakt med ham på trekkert – hvor jeg selv kunne bestemme starttidspunktet, når jeg følte mig bedre.
Var utrolig træt og var tæt på at sove 24 timer i træk. D. 6. var overskudet ved at vende tilbage og jeg kunne bevæge mig rundt på mine ben uden at de føltes som gele. Jeg fik provianteret hue, handsker, iodinetabletter og taske til turen.
Var på rigshaw tur rundt i Thamel området hvor jeg bøde. Tog ligeledes en taxasightseeing tur rundt i hele kathmandu forbi flere templer hvis navn jeg ikke aner, eftersom chaufføren ikke kunne et ord engelsk.
At gå rundt i Kathmandu’s gade var intet mindre end en livsfarlig ting. Ekstrem tæt trafik og fodgængere mellem hinanden, horn og masen – faktisk skulle man hele tiden være så koncentreret at man knapt kunne nå at se butikkerne. Endnu sværere var det at komme til at fotografere. Et konstant opbud af ihærdige sælgere tog hele tiden ens koncentration – det var virkelig pågaænde. Og uanset hvor hårdt nej man gav dem, lod de ikke til at forstå.
Jeg faldt selvfølgelig i scammet med, at en venlig person kommer til een og bygynder at snakke om løst og fast. Ligeså stille udvikler samtalen sig til en beskrivelse af tingene omkring een. Før man ved af det, har man "købt" en guidet tour. Og så må det være op til ens samvittighed om man vil betale de 5 til 10 dollars de selv synes turen er værd. Heldigvis har jeg en fin samvittighed til den slags trick-metoder og betalte 1$. Dette resulterede i en meget vred "ourguide". Jeg fortalte ham at han bare kunne tilkalde politiet hvis han var utilfreds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *