15/4 Yak Kacka

En ganske kort tur – kun 4 timers gang. Vi kom afsted ved 7.30 tiden. Vores destination var Yak Kacka, en yderst lille flække med kun 2 hoteller. Stigningen på godt 500 højdemeter var forholdsvis menneskelig. Desværre er der ikke det store at foretage sig, når man ankommer ved middagstid. Så de 3 piger og jeg snakkede og spillede kort det meste af eftermiddagen. Vi gik et par hundrede højdemeter op ad en nærliggende bjergskråning bag byen og nød udsigten derfra.
Til aftensmad fik jeg den stærkeste hvidløgspizza jeg nogensiden har smagt. Min guide havde bedte om ekstra hvidløg. Tror blandingsforholdet var 1/3 brød, 1/3 hvidløg, 1/3 ost. Den var så stærk at både øjne og næste løb i vand. Men som min guide sagde, så var hvidløg godt mod højdesyge!
Var i seng kl 8 – ualmindeligt tidligt, men det bliver det nemt i højden. 1) fordi der ikke er meget at foretage sig 2) man er ret træt efter en lang gåtur 3) ingen elektricitet.
Dagens emne: Kondidegradering. En let genkendelig følelse. Oplevede det for første gang på Kilimanjaro, efterfølgende på Kinabaloo. Fornemmelsen bliver klart tydligere hvor hver meter man kommer højere end 3500m. Man føler sig virkelig flere år ældre, som en kæderyger med astma.
Fysisk aktivitet man i havhøjde lavede som ingenting, gør pludselig een forpustet ud over det sædvanlige. Hvert skridt mopad bliver pludselig en udfordring, så man bliver nød til at sætte tempøt næsten latterligt lavt for ikke at komme i åndenød.
Mit bedste gæt er at man i 4000m kun performer det halve af hvad man plejer. Ydermere har højden den effekt at man konstant skal tisse – et par gange om natten og 5 gange om dagen. Det er heldigvis et godt tegn på at ens nyrer forsøger at akklimatisere dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *