16/4 High Camp

Oppe ved 6.30 tiden. Lå og nød varmen under dynen fra kl 6, mens jeg nød bjergudsigten fra mit vindue. Temperaturen i værelset har vel været lige under frysepunktet, så den 3kg tunge dynes var virkelig værdsat.
7.30 forlod vi Yak Kacka og satte kurs mod Thorung Phedi som lå i 4500m En forholds lille og jævn stigning gjorde turen ret let – fik et par kopper the undervejs. Fik en god lang pause i Thourung Phedi og fik frokost. Så gik det ellers extremt stejlt opad, 400 højdemeter op til high camp. Selv med flecetrøjen var det ret køligt og vinden i nakken ret irriterende. Da High Camp kom til syne, var den ca 500m væk, men ens langsomme gåhastighed gjorde at det tog et kvarter at nå den. Det føltes som for evigt.
Opad eftermiddagen trak et uvejr op omkring campen. Vi fik både hagl og torden. Det føltes en smule usikkert når man så lynene slå ned kun en lille km fra den forholdsvis udsatte træhytte vi opholdt os i! Med uvejret kom en bidende kulde som krøb op ad den stejle side vi lige var kommet op ad. Vi krøb godt sammen i den uopvarmede restaurant – alle var der. Kieth og emma (sydafrika), Laurance og barbare (australien), de 3 piger (sofie, karla og aungie) – så snakken gik gevaldigt på kryds og tværs.
Hen under aften havde jeg faæt hovedpine (første tegn på AMS), så jeg tog en halv diamox. Det tog hovedpinen, men havde desværre den bieffekt at jeg måtte på toilet 4 gange den nat! Med toilet menes udendørs das i bidende kulde. Temperaturen i mit værelse lå vel omkring 5 minusgrader, så jeg sov med hat på. 4800m er ret koldt, selv i nepal!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *