24/4 Ghandruk

Vågnede 4.30 ved at folk rundt omkring i hotellet begyndte at rumstere. Alle ville være på toppen af Pool Hill ved solopgang. Debendra mente at jeg gik hurtigt, så 5.00 var tids nok for mig at tage afsted. Afsted med pandelampe ca. 500 højdemeter op – god fart indtil vi stødte i en hale af meget langsomme og pustende tourister. I starten var de ret svære at passere fordi stien var ret smal. Heldigvis ændrede det sig længere oppe, og jeg tror jeg passerede de første 50 mand.
Omkring 5.40 stod jeg på toppen. Efterhånden som solen kom frem steg antallet af toureister til ca. 150!!! Selvom det var overrendt, var det et smukt syn at se solens allerførste stråler ramme først Dhaulagiri og derefter Anna Purna South. De gyldne stråler gav de 2 sneklædte giganter (over 8000m) et fantastisk skær.
Nede igen fra de 3300m (hvor temperaturen lå under frysepunktet) kl 6.45. Fik lidt Musli og begav mig afsted mod Ghandruk kl 7. Vi startede igen med en stigning på 500 hojdemeter op gennem nogle af de smukkeste skovområder jeg har set. Kæmpe Rhododendrunner i blomst i alle mulige neuancer af rød. Stammerne var belagt med mos og bregner – nærmest helt urskovsagtigt.
Den tætte skov og det kolde klima pga. højden passede mig fint og gjorde at vi kunne holde et højt tempo uden at svede alt for meget. Frokosten fik jeg på en bakketop en times gang fra Ghandruk. Vi var fremme 12.15 – igen trøde hotelejeren ikke på at vi havde gaæt turen på 4.5 time, eftersom langt de fleste tog 7! Så det skulle selvf. fejres med en øl på tearassen mens skyerne endnu engang trak op til det obligatoriske regnvejr.
Jeg mødte et tysk par, som jeg havde en hyggelig snak med det meste af eftermiddagen og aftenen. Hen omkring ved 19-tiden ankom et japansk datter/far par – ekstremt sent for en tur som denne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *