6/5 Pokhara 6

snif, snif? snif, snif? I en halvforvirret tilstand mellem søvn og bevisthed rækker jeg ud efter uret. 6 – pyha så brænder det ikke. Har bare endnu engang faæt et værelse lige over køkkenet. Jeg vænner mig nok aldrig helt til at vågne op i en tåge af røg. Jeg har altid et lille splitsekunds tvivl om man skal fare ud af sengen, sparke døren op og råbe brand mens man styrter ned ad trappen.
Vi fangede en bus 7.30 mod pokhara – også kaldet en slowmobile. Gennemsnitsfarten for sådan en tur er typisk ikke højere end 25km/t. Vi tog en taxi ind til lakeside fra busstationen. Summit gjorde mig opmærksom på at alle taxier havdetaxameter – de gjorde bare et stort nummer ud af at skjule det for kunderne. Så den tur jeg før havde faæt mig forhandlet ned til 150 rupies, kostede nu pludseligt kun det halve. Jeg aftalte med summit at han hentede mig i receptionen ved 18-tiden.
Fik byttet min bog til endnu een af More "downsize this", så eftermiddagen gik hurtigt på diverse cafeer med læsning og vestlig mad. De sidste 4 dages Dahl Bath udelukkende, giver en hvis trang til alm. mad med kød.
En halv time før aftalt bankede summit på min dør. Han bøde ca. 10 min gang fra lakeside. Istedet for at lave mad hos ham, valgte vi at gøre det hos hans bror som bøde nabo til summit. Broderen var ikke hjemme, men det var hans kone og 2 børn. De bøde 4 mand i et værelse på 15-20kvm og et tihørende køkken på 2kvm Meget spartansk indrettet – alt i værelset var nyttige ting – ingen nips, billeder og andet tingel-tangel.
Det var ret interessant at se hvordan 2 personer kunne få madlavning til at fungere i så lille et køkken. Jeg prøvede at følge med så godt jeg kunne og tog lidt noter. Det var dog lidt svært eftersom deres 3 årige søn var meget ivrig efter at skrive ABC i min dagbog. I de private skoler starter man som 3 årig og lærer kun engelsk!
Maden var fantastisk – trøde ikke at den mand kunne lave bedre dahl bath. Denne var ret luksuriøs, med kød og black dahl. Vi fik hjemmelavet Raksy til. Mændene spiser altid først mens kvinderne bare sidder og ser til.
Ved 9 tiden var jeg tilbage på hotellet igen – godt at jeg blev fulgt tilbage, eftersom der traditionen tro er strømafbrydelse mellem 6 og 9 pga vandmangel lige før monsuntiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *