9/5 Kathmandu 3

En afslapperdag i Kathmandu. Sidst jeg var der fik jeg en dårlig oplevelse af byen, så det ville jeg prøve at ændre. Alle folk på gaden trak katagorisk i een for at sælge et eller andet. Alle biler, cykler og rickshaws omkring dyttede som gale så man hele tiden blev presset ind i butikkerne, eftersom fortorv ikke er opfundet nepal.
Jeg havde sat mig for at prøve at angribe byen på en lidt anden måde. Istedet for at ignorere sælgerne eller skarpt sige nej, havde jeg tænkt mig at slendre totalt afslappet ned ad gaden. Første step var at ignorere dytten – eller i det mindste reagere stille og roligt og i det tempo som passede mig – mange gange udløste det et par ekstra dyt. Efter godt 10 min var jeg faldet ind i den rytme de lokale havde – det gjorde at man pludselig kunne koncentrere sig om byen.
Jeg mødte alle sælgere med et smil og tog mig tid til at snakke med dem på en pæn måde. Det tog mig 4 timer at komme igennem de 3 hovedgader i Thamel! Men det var rigtigt hyggeligt og jeg fik set en masse tingeltangel.
Da jeg var næsten gennem thamel mødte jeg en ung mand som høfligt spurgte om han måtte stille et spørgsmål. Han undrede sig over hvorfor så mange tourister var uhøflige, når han ville i kontakt med dem. Han ville bare gerne øve sit engelsk. Pludselig fik jeg helt dårlig samvittighed over min væremåde den første gang jeg var i Kathmandu. Vi snakkede vel en halv times tid ude på gaden – han inviterede mig på en kop the sammen med hans bror. Vi fik en rigtig lang og hyggelig snak om løst og fast i et par timer. En dejlig oplevelse, som ikke involverede penge. Broderen havde arbejdet en del i Europa og var ivrig efter at snakke tysk. Han var ved at starte et rejsebureau op, så han var meget interesseret i at høre om min rejse.
Så det meste af den dag gik med snak – endte tidligt i seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *