12/5 Xigatse

Det var rigtigt værdsat at vi kunne sove længe idag, når nu nattesøvnen havde været dårli. Aftalen var at der var morgenmad ved 8 tiden, derfor var forvirringen ret stor da restauranten stadig var låst tyve minutter senere, og vores guide ikke var at finde. Heldigvis løste det sig, desværre den kedeligste morgenmad jeg endnu har haft.
Turen idag var forholdsvis kort – kun 3.5 time. Vi kom over et pas på 4400m – det var ret kodt og det sneede en del. Generelt var vejret ret dårligt det meste af vejen. Efter passet duggede alle ruder totalt til og det endte med at jeg måtte vise dem hvordan klimånlægget virkede. De tog ligefrem noter, så de kunne huske det til en anden gang.
Vi var fremme i Xigatse ved middagstid og blev indlogeret på det mest luksuriøse hotel jeg endnu har bøt på, på min rejse. Jeg delte værelse med britten Ed. Vi gik ud for at spise inden vi skulle på sightseeing i Tashi Humpu klostret. Uden for klostret blev Ed franarret nogle penge fra han lomme – heldigvis så helmut det fra afstand og greb børnene og tog pengene tilbage.
Selve klosterområdet var kæmpestort. Størstedelen var hvide boliger til munkene, som lever i sølibat i hele deres liv, når først de er blevet munke. Der var 3 store kapeller hvor de tidligere Lamær var begravet i kæmpe guldstupær pyntet med dyngevis af ædelstene. Til sidst så vi et 600 år gammelt rum bygget af den første lama. Her var der rækkevis af af bænke med røde tæpper, som munkene brugte morgen til at bede på. Vores guide var meget ivrig til at fortælle en masse facts om tibetanernes måde at praktisere buddisme på.
På vores hotel løb jeg på en amerikaner som jeg havde spist aftensmad med i Kathmandu aftenen før jeg tog til Tibet. Hun fløj ind til Lhasa og kørte modsat retning af os – meget sjovt sammentræf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *