13/5 Gyantse

Igen en forholdsvis kort køretur mod Gyantse, så vi tog afsted ved 9 tiden og var fremme lige over middag. Turen foregik i de sædvanligvis smukke omgivelser: Store brune bjerge med sneklædte spidser i baggrunden. Masser af steder kørte vi på små smalle bjerghylder.
I Gyantse blev vi igen indlogeret på et luksushotel. Efter frokost samledes vi alle ved jeepene og blev kørt ud til Kumbum Stupa og Pholkor klostret, som lå lige ved siden af hinanden og var indhegnet af en kæmpe borgmur. Det var et yderst interessat sted.
Stupæn havde 74 kapeller fordelt over 6 etager og fra toppen var udsigten ud over byen storslaæt. Hvert kapel var smukt indrettet med 700 år gamle vægmalerier og forskellige statuer. Så der fik vi hurtigt et par timer til at gå.
Helmut, Philip, Teresa, Don og jeg fik øje på et kæmpe militært fæstningsværk på en lille bjergtop, så vi besluttede at kigge derop. Vi fik lov til at betale entre, men det virkede nu mere som nogle tilfældige lokale som ville malke touristerne for lidt penge – vi fik ingen billet. Anyway, så var kun et par rum indrettet som et spartansk museum. Til gengæld var udsigten fra toppen af bygningen udover byen, dalen og bjergene fantastisk – i det fjerne kunne man se et voldsomt snevejr hærge over bjergene.
Tilbage på hotellet ved 7 tiden blev helmut og jeg enige om at lyset var blevet rigtigt godt til fotos, så vi småløb tilbage til stupæn og klatrede op til borgmuren. Her blev vi staænde i over en time og så de mest fantastiske skyformationer mens solen lige så langsomt gik ned bag bjergene. Ved 20.30 tiden blev vi dog enige om at det nok var klogest at komme ned igen, hvis de nu skulle finde på at lukke hovedporten i borgmuren! – 7-8m høj, så den havde jeg ingen intentioner om at klatre over.
Vi fik meget sent aftensmad og havde en rigtig spænde diskussion om dyreetik (han var vegetar)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *