20/5 Bhaktapur

Stod tidligt op for at tage en taxi ud til en lille by Bhaktapur ca 20 km uden for kathmandu. Jeg havde efterhånden faæt nog af storbyens larm og forurening. Stedet havde jeg faæt anbefalet af en del som værende et hyggeligt og roligt sted.
Efter at have indlogeret mig i byen og betalt de 10$ entrencefee begav jeg mig rundt i byen. Et fantastisk historisk sted – over 800 år gamle bygninger – alle i samme stil som Durbar Square i Kathmandu. Flotte udskæringer i træstolper og vinduer – et håndværk som forlængst er gaæt tabt derhjemme.
Jeg løb på en historiestuderende som tilbød en guidet tur mod en symbolsk betaling – det giver een et helt andet indblik i området. Efter et par timer endte vi hos en Thanka-skole. Her fik jeg en grundig rundvisning og så hvordan eleverne malede de mest utrolige thankær med en detaljereringsgrad man slet ikke kan forestille sig, hvis ikke man har set det før. De anvender penselstørrelser helt ned til et hårs bredde – mange af malerierne tager helt op til et par måneder at færdiggøre. Istedet for kemikalie maling, anvender de naturprodukter der gør at farverne ikke flamer, selv efter hundrede år. Jeg fandt et maleri som jeg bare ikke kunne stå for – ca. 600kr for et 30 dages mesterværk, malet af een med over 20 års erfarring!
Da solen begyndte at gå ned, cirklede jeg rundt på de 3 markedspladser og tog billeder af frugt og grøntsælgerne i det mest smukke varme lys man kunne tænke sig.
Fik aftensmad på byens bedst beliggende restaurant med udsigt ud over hele Durbar Square. Bare det at kunne læne sig ud af de ældgamle vinduer, mærke duften af det gamle træ, gjorde at man følte sig sat hundrede år tilbage i tiden. Gamle damer ofrede og bad ved templerne, som de har gjort de sidste mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *