5/6 Nazca 2

Oppe kl 7 for at blive klar til vores pickup til Nazcalinie flyveturen. Præcis på klokkeslettet kørte vi til lufthavnen i et gammelt lokum af en Cheavy. Desværre havde det første morgenhold ikke set ret meget, da det var diset. Vi blev derfor 2 timer forsinket. Til gengæld kom vi i en 3 personers cessna 172 istedet for en 5 personers.
De 150-200m vi fløj i over linierne gav et helt utroligt udsyn, specielt fordi piloten cirklede rundt om de forskellige figurer, så man faktisk kiggede lige ned på dem i en 45 graders vinkel. Det var ret fantastisk at se i virkeligheden. Jeg var så opslugt at jeg slet ikke lagde mærke til at Hanne var blevet søsyg og havde "snakket i den store telefon".
Det var egentlig planlagt at vi skulle tilbage på hotellet og spise morgenmad inden Nazca-kirkegårdsturen. Men da klokken var blevet 11, blev vi kørt direkte derud sammen med 3 amerikanere i Cheavyen. Der var 12 grave som var blevet åbnet ud af de mange buler i jorden (uåbnede grave). I dem alle sad utoligt velbevarede mumier fra det over 1000 år gamle Nazca-folk. En af årsagerne til at de var så godt velbevarret var, at det kun regnede 30 minutter om året i Nazca ørkenen.
På hjemvejen blev vi kørt forbi en pottemager og en guldhandler – han var nu en festlig fyr og gav ligefrem et nummer på sin guitar.
Tilbage i Nazca fik vi købt billet til Ariquipa og brugte tiden på bl.a en cafe. Smagte Pisco Sour – egentlig ikke specielt godt – men lokalt. Vi snakkede en del med et par amerikanere fra Wiscounsin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *