14/6 Cusco 2

Vi vågnede alle 3 ca. samtidigt og kiggede i LP for at finde et godt sted at få morgenmad: På vej til det sted vi havde udset os faldt vi over Jacks, som vi efterhånden havde faæt anbefalet af mange. Stedet var af vestlig standard og maden var rigtig god. Lina havde stadig maveproblemer og valgte at tage tilbage til hostellet efter maden.
Under middagsmaden mødte jeg tilfældigvis Hanne som trådte ind i restauranten. Hele eftermiddagen var der et kæmpe religiøst paradeoptog på plazza de Armas – kæmpe jesus-maria og andre religiøse figurer som var 5-10m høje blev slæbt af mænd rundt. Skulpturerne var utrolig flotte – guld og sølvbelagt og med de mest utroligt broderede kåber. Alle figurer kom ud fra pladsens katedral, som måtte have været fyldt til bristepunktet.
Nær markedspladsen kom et kæmpe optog med hundredevis af børn i de fineste kustumer, som dansede ned ad gaden. Så langt det meste af eftermiddagen gik med at mærke stemningen rundt omkring i byen. Inden jeg skulle mødes med Hanne kl 19 på pladsen, satte jeg mig op på en balkonrestaurant og nød afslutningsceremonien hvor der var tusinder af folk på pladsen. Heldigt at det hele var ovre inden vi skulle mødes, for ellers havde vi aldrig fundet hinanden i mængden!
Indimellem skød de fyrværkerisalutter af der gav genlyd over hele pladsen – i starten trøde jeg at det var salutter fra gamle forladergeværer. Det lød præcis som når de skyder i den gamle by i århus.
Jeg fik købt mig en ekstra fleecetrøje, så jeg var parat til inkatrekket. Jeg havde ellers fundet en fed model – de havde den bare ikke i min størrelse. Så jeg endte med at købe en lokal produceret til 1/10 i pris – ca. 60kr. Rigtig tyk og varm, men ikke speciel køn.
Lina var stadig dårlig, så det blev kun Hanne og jeg der gik ud og spiste. Maden var slet ikke så tosset, selvom det vist var geddeost de havde hældt på vores pizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *