15/6 Cusco 3

Vågnede alle 3 samtidigt. Igen sov hotelejerens kone i vores dormroom – lidt spøjst. Men hun gik stille med dørerne selvom hun var oppe kl. 6. Ca. 9.30 troppede vi op hos Granja Heidi for at spise morgenmad. Man må virkelig sige at de levede op til deres ry for store måltider. Brødet var utroligt varieret og godt, pandekagerne fabelagtige og youghurten med frugt og musli lækker – vi var propmætte da vi nærmest trillede ned af bakketoppen hvorpå restauranten lå.
Paraderne i gaderne med børn i høbetal og de religiøse statuer så ud til at fortsætte med uformindsket styrke idag. Vi blev enige om at mødes ved 13 tiden – jeg brugte tiden på at komme i børnehøjde og tog en masse billeder af deres flotte dragter.
Lina, Hanne og jeg gik på Museo Inka lidt over middag. En masse historiske fund i form af meget velbevarede mumier, keramik, tekstiler og våben mm overalt. Ret interessant at se så velbevarede tusinder af år gamle ting, og for en gang skyld var der mange beskrivelser på andet end spansk.
På Plazza de Armas sad vi og nød solen, men nydelsen blev dog bragt til ende da Hanne og jeg fik en ophedet diskussion om noget så dumt som mobiltelefoni. Jeg havde godt nok løbet på den ualmindelige stædighed før, men har blot slaæt det hen. Men nu diskutterede vi teknik, hvor jeg 100% sikkert vidste jeg havde ret. Anyway, da jeg blev kaldt gammelklog besluttede jeg at kalde hende for ungklog 🙂 Så forlod jeg pladsen inden jeg hidsede mig op. Fremover vil jeg takle enhver diskussion hvor vi bare virker det mindste uenige med "du har ret – jeg får ro". Den slags fjogetheder er jeg godt nok blevet for gammel til – så kan man kalde det "gammelklog" 🙂
Da jeg tog ud til Qurikancha museet faldt jeg til ro igen. Et imponerende sted bygget op af millimeterpræcise tonstunge kampesten, som var skåret så præcist at revnerne mellem stenenen på intet tidspunkt kom over 1/2mm!!! Stedet var spækket med hundrede år gamle malerier som alle så ud som om de var malet igår. Flotte guldvævede kardinal-dragter. Desværre endnu et sted hvor man ikke måtte fotografere og der var spækket med vagter 🙁
Da jeg var tilbage på plazzæn så jeg for første gang at katefralen "Inglesia de jesus maria" var åben (alle parader og ceremonier havde lavet kuk i åbningstiderne). Udefra så den ikke så stor ud, så da jeg kom indenfor stemte det ret godt overens med min opfattelse. Det var dog kun lige indtil det gik op for mig at jeg kun stod i den nordlige sidefløj! Sydfløjen var lige så stor og midterskibet dobbelt så stor som de to fløje tilsammen!
Indvendigt var det en af de mest imponerende katedraler jeg endnu har sat mine ben i. Aldrig har jeg set så mange guldornamenteringer, træudskæringer med en detaljeringsgrad man kun kan drømme om, jesusfigurer, mariafigurer, over 10 kæmpe altertavler spækket med guld, malerier og ædelstene! Akkustikken var mystisk som i mange andre katedraler – det lyder nærmest som om væggene visker. Man fik næsten helt ondt i nakken af at kigge op på de hundredevis af vægmalerier i hvælvingerne.
De kæmpe statuer der under paraden blev slæbt rundt i gaderne stod linet op i hovedskibets midtergang med lys på – pludselig forstod jeg hvordan det hele hang sammen.
Da vi 3 skulle mødes ved 19 tiden, satte jeg jeg mig endnu engang op på en tagbalkon og fik en kop kaffe (til overpris), mens jeg nød udsigten og livet på pladsen nedenfor.
Vi fik alle 3 rigtig mexikansk aftensmad – utroligt lækkert. Aftenen endte på en lille plads hvor der var livemusik og folk der dansede. ølteltet bested af 3 kasser øl som var stablet, styret af en kvindelig sælger som allerede virkede lidt svimmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *