17/6 Sacret Valley

Var oppe kl 4 for at tage bad inden mit trek – desværre var der ingen vand på det tidspunkt af døgnet, til trods for at jeg var blevet lovet det aftenen forinden. Hoveddøren til hostellet var låst da jeg ville ud, så jeg var nød til at vække familien for at låne en nøgle. 4.25 kom en minibus og kørte mig ca. 200m rundt om hjørnet til busstationen. Bussen kørte først 6.30 og der var hundekoldt i bussen, så jeg var ekstra glad for mit sweaterkøb.
Et par timer senere fik vi morgenmad i Mollepata – fik var måske så meget sagt! 8kr for 2 småskiver brød – for det samme beløb har jeg før faæt en kæmpe 2 retters menu!
Vores gruppe bestod åf 2 amerikanere (Will og Grant), 2 englændere, 3 australiere (Billy, Dan, John) samt 2 brazilianere.
Det meste af dagen gik stejlt opad og solen var bagende varm. Den engelske pige havde det noget skidt og de 2 faldt ret hurtigt bagud. Vores guide holdt et ret godt tempo, så godt at vi var nød til at holde små pauser jævnligt.
Lidt efter Silcankancha holdt vi en lang pause hvor vi ventede på vores pakheste. Det engelske par valgte at gå ned igen – hun var ret overbevist om at hun havde højdesyge, hvilket jeg nu ikke mente kunne passe i 2900m. Så det blev til en 1.5 timers pause før hestene dukkede op, så de kunne få deres bagage.
Vegetationen blev mere og mere subalpint, med få træer, men stadig rimelig grønt. Den over 6000m Salkantay bjergtop kunne ses i det fjerne. Ved foden af den satte vi vores camp op, da vores heste ankom omkring vee 18-tiden. Jeg hjalp med at sætte telte oip. Jeg havnede i et 2mands telt med Bill – en ekstrem berejst australier som levede for at bestige bjerge og snowboarde.
Ganske absurd var der et lille skur i nærheden af campet med en lille kiosk – Billl provianterede en ekstrem mængde kiks – fandt senere ud af at det var for at kompensere for de joints de 3 australiere fyrede af i vores telt.
Aftensmaden var aldeles udemærket efter forholdene, igen agerede Bill "skraldespand" for dem der ikke kunne spise op. Vi var alle trætte efter at have kæmpet os op til foden af Salkantay (3800m), så vi gik i seng ved 8 tiden.
Jeg var rigtig glad for at jeg havde lejet en ekstra sovepose, eftersom det frøs adskillige grader om natten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *