6/7 Isla del Sol

Vi havde dagen forinden booket en tur til Isla del Sol. Vi troppede op nede på havnen ved 7.30 tiden hvor båden gik. Det tog godt 2.5 time at komme op til den nordlige del af øen cha´llapampa. Ca. ved 10 tiden begyndte vi at gå mod syd. Dog blev vi hurtigt stoppet og opkrævet indgangsbillet til et museeum som vi ikke havde interesse i. Det var ikke så meget for de 10kr, men mere princippet om at vi ikke var blevet informeret. Der var ingen vej unden om at betale, så alle folk fra båden var godt sure.
Første stop var ved nogle inkaruiner "temple del sol". Et kæmpe bygningsværk som hovedsageligt havde været brugt til opbevaring af afgrøder. Vi var så heldige at løbe på en virkelig historieinteresseret bolivianer som agerede gratis guide – yderst flink og veltalende i engelsk. Han var dog ret langsom og havde angiveligt oceaner af tid. Da vi havde hørt at gåturen ville vare 4 timer og størstedelen var over 4000m, så besluttede vi at gå på egen hånd.
Sceneriet var helt vidunderligt. Vi gik på en højderyg på øen og havde udsigt til begge sider det meste af tiden. På venstre hånd havde vi andesbjergene med sne på toppen. På højre side kunne vi se peru. Vejret kunne ikke blive bedre, så vi nød virkelig den 9km lange gåtur.
Ca 14.30 var vi fremme i Japapi hvor vores båd ville hente os 15.45. Vi fik en lasagne på en lille restaurant.
På vejen ned til båden løb vi tilfældigt på Hanne – men snakken blev noget kort og stresset fordi vi var ved at komme for sent til båden. Vi snakkede lige uden foran toilettet som havde et kæmpe vindue – så Olivia naæde ikke derind inden vi måtte løbe ned til båden. Så den 2 timers lange tur var noget hård ved hende – da vi anløb havnen spurtede hun op til hotellet. I mellemtiden gik jeg op til byens eneste bang (Der er ingen ATM i copacabana), for min tegnebogg var efterhånden meget slatten. Dagen forinden havde jeg ligefrem været nød til at låne af Olivia og veksle min sidste 2$ og 30 soles!
Alt i alt en af de flotteste gåture jeg har haft i sydamerika. Da vi mødte Hanne på isla del sol, blev vi enige om et mødes den efterfølgende dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *