16/7 Saltsletterne 1

Aftenen forinden var vi steget på Todu tours bus mod Uyuni. Vi havde siddet på en restaurant(dumbo) og Olivia havde fulgt nøje med i en fodboldkamp. Jeg måtte hive hende fra præmieoverrækkelsen eftersom jeg havde på fornemmelsen at en taxitur til busstationen ville være en langsommelig affære i den tunge aftentrafik. Hun synes bestemt at vi gik for tidligt, men jeg insisterede. Vi var ved stationen præcis kl 20 men måtte bruge 10 min på at finde kontoret! Så jeg var godt stresset. Heldigvis var de forsinkede, så vi kom med bussen.
Vi ankom til Uyuni kl 7.30 og vlev hentet af en dame fra vores agency. Vi blev dog hurtigt informeret om at vores jeep var forsinket indtil 11, da de åbenbart ingen benzin havde. Vi blev enige om at slå tiden ihjel på en restaurant, hvor vi ligeledes kunne snige os til et lille hurtigt bad og en omgang tandbørstning efter den lange bustur. Desværre havde de ingen vand og maden var intet mindre end elendig.
Ved 11 tiden fik vi læsset vores rygsække på taget af jeepen og fik hilst på vores huide og de 4 andre i vores gruppe. 2 Franske piger, en japansk pige og tyskeren Hans. Sidstnævnte var en spøjs type – 71 år og havde rejste land og rige rundt de sidste 2 år – yderst frisk af en mand på den alder.
De mest interessante punkter på førstedagens jeeptur var:
1) Lidt ud for Uyuni var der en togkirkegård. Masser af gamle rustne lokomotiver fra århundredeskiftet stod henslengt midt i ørkenen – et underligt syn. Stedet var så fladt at vi kunne se togene fra mange kilometers afstand.
2) De gigantiske hvide saltsletter vi kørte rundt på i adskillige timer. Salt så langt øjet rakte, krystaliseret i kæmpe sekskantede bikuber efter den kæmpe sø udtørrede for mange år siden.
Flere steder var der små saltbjerge som var skrabt af til udvinding af spisesalt. Saltsletten var over 60km bred og så hvid at jeg var nød til at anvende mine solbriller for at kunne orientere mig.
3) Vores frokost blev indtage på en "kaktus-ø". Et besynderligt sted placeret midt i den kæmpe saltslette. En kæmpe klippeformation med tusindevis af mange meter høje kaktusser. Vi gik op på toppe hvor et mærkværdigt syn af bugte af salt omkring øen mødte os. Frokosten blev indtaget omkring et bord bygget af saltblokke!
Om aftenen blev vi indlogeret i et slags hotel bygget udelukkende af saltblokke – isolering var der ikke meget af, så det blev meget koldt om natten – vel omkring minus 5 grader udenfor og 0-5 grader indenfor. Om aftenen hyggede vi os med kortspil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *