23/7 Pampas 3

Vi var oppe 5.30 og gik søvndrukne ned til langbåden. Vi blev sejlet op til et udsigtspunkt hvor man kunne se milevidt ud over pampassen. Vi ankom lige på rette tidspunkt – solopgangen var utrolig smuk og værd at stå op efter.
Efter morgenmaden tog vi ud for at fange piranær. Vi lagde til ved bredden og fik udleveret snørre, krog og bitte små stykker rigtigt sejt kød. Olivia fangede 4 fisk hvoraf de 2 var piranær. Jeg fangede kun en enkelt catfish. Jeg tror vi samlet set i båden fangede 15 små fisk – ingen var større end 10 cm lang, eftersom aligatorerne tager dem inden de når at blive store.
Vi fik også konstateret at piranær spiser mennesker – i sjov ville Olivia lige lade een kysse mig på albuen uden at jeg vidste det. Den tog en bid – det gjorde så ondt at jeg nær var skvattet ud af båden. Senere fik hun to bid i sin finger da hun forsøgte at tage den af krogen. Man kunne også se i vandet at de var aggressive – konstant var der små ryk i krogen, når de lynhurtigt nappede stykker af kødet.
Der var ikke meget kød på de små fisk, da vi indtog dem til frokost, så det var heldigt at kokken havde sørget for noget ekstra kød. Så gik turen ellers tilbage til Rurrenabaque – 2 timer i båd og 3.5 timer i jeep. Heldigvis var den ikke så stoppet, eftersom et fransk par fra vores gruppe havde valgt at tage hjem efter første dag.
Vi fik aftensmad på en udendørs restaurant – det blæste godt op og det blev ret køligt, når man tager i betragtning at vi befandt os i et jungleområde. Så vi var ved at blive nervøse for at vi ikke havde pakket nok varmt tøj til morgendagens jungletur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *