25/7 Jeeptur

Vi vågnede op til en regnfuld morgen – vi tog det med ro eftersom vi først skulle være nede ved flyselskabet kl 9. Da vi ankom stod der en flok fortvivlede passagerer udenfor. Alle gårsdagens fly havde været aflyst pga. regn og dermed en for blød græs-landingsbane. Da det stadigt regnede her til morgen ville dagens fly også blive aflyst. Flyselskabet ville afvikle passagererne kronologisk når de kunne flyve igen, så det ville betyde at vi i bedste fald ville kunne flyve om 2 dage. Af samme grund var samtlige busser fyldt og der var ingen pladser at få.
Et fransk par spurgte om vi ville være med til at arrangere en jeep derfra – den ville koste 400$ og tage 12 timer om at nå La Paz. Jeg gik på jagt efter yderligere 2 personer for at gøre turen billigere for os allesammen. Ved et tilfælde fandt jeg et danskt ægtepar. En ekstra person havde fundet vej til vores jeep, så vi endte med at være 7 mand og 2 chauffører – så det var ikke specielt komfortabelt. Jeg naæde lige at købe lidt kiks og lidt at drikke – vi vidste ikke hvornår vi ville få mad igen.
Hele turen var på ekstremt dårlig grusvej pånær de sidste 60 km. Farten var høj og man kunne konstant mærke at bagenden skred ud, når han styrede uden om huller, vandpytter og mudder.
Da det begyndte at blive mørkt ramte vi ind i en mur af tåge – man kunne knapt se kølerhjælmen på bilen og risikøn for at køre ud over bjergskråningerne synes hele tiden rigtig stor!
Hen omkring midnatstid ca. 60 km fra La Paz kom vi på asfaltvej, men ramte ind i en snestorm/isslag. Da vi skulle ip ad et bjergpas skred vi ud og selv i 4 hjulstræk kunne vi ikke komme derfra. Snesevis af lastbiler og jeeps holdt henslengt spredt overalt på vejen og kunne ikke komme derfra – det var alt for glat.
Jeg begyndte at blive godt nervøs for at vi ville sne inde i passet – jeg var mest nervøs fordi det varmeste tøj jeg havde var sandaler og en enkelt regnjakke. Olivia havde lige så lidt tøj! Udenfor blæste det og frøs adskillige grader! Det fik jeg virkeligt at mærke da vi alle skulle ud og skubbe!
Heldigvis kom vi fri og resten af turen foregik i sneglefart. Vi var først i La Paz 3.30 – 15.5 time senere. Vi fik banket hotelmanageren på majestic op og fik vores opmagasinerede bagage udleveret og gik trætte og direkte i seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *