1/8 Mitad Del Mundo

Jeg var igen tidligt oppe og på min stam-morgenmadscafe. Slog op i min Lonely Planet for at finde ud af hvad jeg skulle lave idag. Fandt en sektion om "Mitad Del Mundo" som angiveligt skulle ligge ca. 20 km uden for Quito. Oversat betyder det "midten af verden". Jeg fulgte LP’s anvisninger og tog en bus ud til Cotocollao – efter ca. en time pegede en venlig dame på en øde gade og sagde Cotocollao, så jeg hoppede af bussen i det skumle kvarteer. Angiveligt skulle en bus et skilt "Mitad del mundo" komme forbi her. Efter 20 min i den øde gade og med skumle folk overalt, var jeg efterhånden ved at tvivle. Men LP viste sig at have ret – ganske rigtigt kom bussen og jeg prajede den.
Efter endnu en time blev jeg sat af i endnu et øde kvarter. Jag spadserede lidt omkring indtil en buschauffør anråbte mig og sagde noget der lød som "monumenta" – han kunne ikke et ord engelsk, så jeg håbede at det var det rigtige sted han ville tage mig til. Jeg var heldig 🙂
Stedet var rigtigt touristagtigt med et 30m højt monument med ækvatorlinien tegnet op til monumentet. Så den dag kan jeg sige at jeg har passeret ækvator 50 gange inden for 2 minutter – mere end hvad mange danskere kan prale af!
Jeg besøgte et par forholdsvis uinteressante museer på stedet og fik en overpriced sandwich inden jeg forsøgte mig med de offentlige busser tilbage. Det sidste stræk på en halv time fik jeg gratis, da det aldrig lykkedes mig at finde et betalingssted – sommetider er det en fordel at være en dum intetanende tourist som ikke kan sproget.
På hotellet fandt jeg igen begge mine kreditkort og hævede resten til galapagos-turen – på en eller anden måde føler man sig totalt paranoid med 800$ i lommen her i sydamerika!! Selv de nummererede taxær stoler man ikke på, så jeg var noget lettet da jeg kom frem til agenciet på colon/amazonas stadigt med alle mine dollarsedler i lommen.
Manden som skulle organisere min tur virkede noget forvirret og uuorganiseret, så jeg var faktisk nød til at hjælpe ham med at udfylde papirer og korrigere diverse numre som han havde skrevet forkert. Han lovede at levere billetter og vouchers til mit hotel imorgen.
Om aftenen fik jeg læst et par mails fra Rico, som havde været så venlig at researche mulighederne for at få Olivia til Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *