6/8 North Seymor

Vågnede 5.30 ved at ankeret blev hevet op og motorerne startede – mens vi tog dejligt varmt brusebad og blev klar sejlede båden ud til North Seymor nord for Santa Cruz.
Efter morgenmaden gik vi i land. Langs kysten var der snesevis af søløver – en speciel art som kun eksisterer på Galapagos. Det var yngletid, så helt små baby-søløver tumlede rundt på stranden. Flere var så nysgerrige at de var henne og lugte til vores tæer! Denne ø var speciel fordi mange fugle valgte at yngle her – så vi gik rundt mellem den ene rede efter den anden, mange af dem med unger – kun ganske få meter fra dem – de var totalt ligeglade med vores tilstedeværelse. Efter et par timers vandretur tog vi ud til yatchen igen hvor personalet stod klar med kiks, kaffe og the.
Frokosten stod på italienske specialiteter, mens båden var i fuld fart sydpå mod Santa Fee (øst omkring Santa Cruz). Turen tog 4 timer og bølgerne gik højt. Så ikke alle havde lige meget appetit – et par schweisiske piger var meget ramt af søsyge. Man skulle holde ved alle steder, hvis man ville bevæge sig rundt på båden.
Der var mulighed for at snorkle mod et lejegebyr for våddragt og maske pa 45$, hvilket jeg synes var noget dyrt – og desuden var jeg ikke blevet informeret, så jeg ville lige afvente om de andre så noget interessant. Det gjorde de, så jeg fik fundet min størrelse udstyr til morgendagens tur.
Så gik vi i land på Santa Fee. På stranden lå hundrede søløver og tumlede rundt – flere af ungerne var oppe og snuse til hunnerne for at finde deres mor. Hovedattraktionen på øen var opstammede kaktusser, 5-8 meter høje tilpasset til at skildpadderne ikke kunne spise dem.
Tilbage på båden fik vi oksesteg og efter maden lettede vi anker – vi skulle sejle indtil kl 3 om natten. Bølgerne gik igen rigtigt højt, så højt at kæmpe plask på mit ko-øje lavede et voldsomt spektakel hver gang bådens frontende ramte vandet. Jeg vil skyde på at båden kippede 45 grader til hver side. Så jeg tog en sovepille og sov som et svin hele natten. Jeg hørte ikke engang at ankeret blev droppet midt om natten. Og det larmer ellers gevaldigt eftersom min kahyt lå lige ud for spillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *