13/8-14/8 Quito

Lidt et par afslapningsdage. Fik vasket mit tøj som var ret tilsaltet, fugtigt og ildelugtende. Næsten dagligt blev man våd af saltvand, så det trængte godt. Fik mailet lidt frem og tilbage med Olivia om muligheden for at vi evt. kunne mødes i Lima nogle dage inden jeg tog hjem. Der var desværre flere forhindringer for dette, og det ville være et logisisk mareridt hvis jeg skulle tage til Mollendo – risikoen for at havne i en vej-strejke var ret stor, og jeg havde ikke lyst til at miste mit hjemrejsefly d. 19.
Jeg kiggede lidt på flypriser og så at jeg kunne spare 1000kr ved at tage flyet fra Guayaquil til Lima istedet for at tage fra Quito. Så jeg bestilte en natbus billet til d. 14. om aftenen.
En lille episode jeg husker fra det sidste aftensmåltid i Quito: Jeg sad på en lille restaurant i den nye bydel. Vinduerne var i eksakt børnehøjde idet hele restauranten lå lidt under niveau med gaden. I den tid jeg sad der, kom der vel en 7-8 stykker forbi og tiggede.
Pludselig kom en lille pige forbi på modsatte vejside. Hun var vel 7-8 år og skildte sig væsentlig ud fra alle de andre. Hun var ualmindelig beskidt og i en miserabel klud på ryggen slæbte hun rundt på angiveligt sin lillesøster. Med det udseende kunne hun ikke have fået vasket tøj eller været i bad i månedsvis! Mens hun gik ned ad gaden spiste hun noget fra en plasticpose som mest af alt lignede havregrød.
Her sad jeg med min gigantiske steak og betragtede hende. Jeg fik så ondt af hende at jeg kaldte på hende og fandt tegnebogen frem – i det øjeblik gik det op for mig at jeg lige havde brugt mine sidste småpenge. Hvad gør man så? Bider i det sure æble og stikker hende en 10$ seddel som var det mindste jeg havde. Det smil og den taknemmelighed som viste sig i hendes ansigt var alle pengene værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *