18/8-19/8 Lima

Jeg ankom aftenen før til Lima ved 19 tiden og tog en taxa ind til det hostel som jeg havde udset mig i LP. Henad ved 9.30 tiden hvor jeg var på mit værelse begyndte det bludseligt at rumle. Jeg hørte en klapren og kiggede på et maleri som vibrerede. Hele sengen jeg sad på rystede og jeg var klar over at det var et efterskælv fra det jordskælv som et par dage forinden havde ramt Pisco. Det stod på et halvt minuts tid inden det stoppede lige så pludselig som det var startet. Det lød ikke til at der var panik ude på gangen, så jeg tog det forholdsvist roligt.
Det viste sig ret svært at finde info om Lima i LP. Der var ikke mange seværdigheder. Jeg tror det vigtigste var Plaza de Armas. Her lå en katedral som egentlig ikke var noget specielt. Derud over lå regeringsbygningen på pladsen – her stillede jeg mig troeligt op kl 11.55 som beskrevet i LP og så vagtskiftet som havde en utrolig lighed med det de foretager på Amalienborgs vagtskifte. I det øjeblik jeg stod der og ventede gik det op for mig hvor fjernstyrrede tourister egentlig var – ved siden af mig stod folk linet op ved siden af hinanden med LP (Lonely Planet) under armen. Der følte jeg mig pludselig lidt dum!
Jeg blev mere eller mindre forfulgt af en yderst charmerende ung dame – hun kunne ikke et ord engelsk, men snakkede som et vandfald. Jeg løb på hende 4 gange den første dag. Hun holdte ikke op før jeg på mit dårlige spansk fik sagt noget i retningen "me te amo chicka de Ariquipa". Så så hun pludselig meget fornærmet ud og efterfølgende dukkede hun ikke mere op.
Bortset fra det var hovedgaden mellem Armas og San Martin meget touristpræget med hundredevis af butikker. Hanne og jeg mødtes et par gange og aftalte bl.a hvordan vi skulle finde ud til lufthavnen d. 19. I første omgang havde jeg set forkert på billetten og troede at vi skulle flyve om formiddagen kl 10.50, men det viste sig at vi skulle afsted 12 timer senere, altså 22.50 (jeg forstår ikke hvorfor man ikke dropper am/pm – det er da kun til for at forvirre folk). Heldigvis opdagede vi det inden vi troppede op i lufthavnen!
Bortset fra det var vi efterhånden begge ved at være klar til at komme til Danmark igen og da seværdighederne i Lima var få, var ventetiden lang. Den blev slået ihjel med en del læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *